16 de setembre del 2016

LA NOVA ERA DE L'EDUCACIÓ

L'aplicació de les noves tecnologies en l'àmbit educatiu afavoreix a tots els individus implicats en l'educació, ja siguin alumnes o docents, ja que els hi permet accedir a diverses fonts d'aprenentatge a l'abast de tothom. Tot i que cal esmentar el fet de que la tecnologia està sotmesa a factors, a vegades, díficils de controlar, com l'electricitat, el bon funcionament de l'equip electrònic, etcètera, en general, són una molt bona opció com a materials educatius dins de l'aula. 
El Multimodal Text o Comunicació Multimodal ens permet combinar les diferents formes de comunicació que tenim al nostre abast (com pot ser parlar, escriure, veure, ...) amb els diferents recursos tecnològics (àudios, imatges, vídeos, ...) en un únic missatge per tal de millorar la comprensió d'aquest i fer-lo arribar al receptor d'una forma molt més significativa.


Segons el nostre criteri la utilització dels textos multimodals en l'ensenyança, implica que l'alfabetització es transmeti a través d'altres mètodes a més dels convencionals, afavorint la creació i la interpretació dels missatges escrits i el coneixement de les lletres. 
Així doncs, aquest nou mètode emergent potencia en els estudiants l'adquisició de les habilitats necessàries per comprendre textos icònics, sons, imatges i vídeos, atribuint la mateixa importància que s'atorga al text alfabètic i sense deixar-lo d'utilitzar. A més, cal esmentar que aquesta aplicació de les noves tecnologies en l'ensenyança, fomenta en els estudiants la participació, l'interès i un esperit crític envers els coneixements que s'adquireixen. Per últim, creiem important considerar el fet de que el Multimodal Text possibilita la seva aplicació a qualsevol matèria i etapa educacional. 


Mapa conceptual del Text Multimodal



Entrada reflexiva de la sessió 1 d'Habilitats Comunicatives:
Alfabetització multimodal i competència digital.

Divendres 16 de Setembre de 2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada