21 d’octubre del 2016

IDENTITAT DIGITAL EN L'ÀMBIT PROFESSIONAL

La identitat digital és el rastre de dades personals que deixem a la xarxa. Està formada per tota la informació que apareix d'un mateix a la xarxa, l'impacte d'aquesta i la manera en la qual tothom pot accedir a les teves dades personals a través d'amics en comú.
Avui en dia, la identitat digital juga un paper molt important, ja que ens defineix i permet a qualsevol accedir al teu perfil i formar-se una idea general de tu, que no sempre és l'encertada.
Dins de l'àmbit professional tenir una bona identitat digital influencia molt en el camp laboral. Existeixen xarxes socials dedicades únicament a l'àmbit professional (Linkedinen les quals l'usuari pot connectar-se amb persones del seu mateix àmbit, publicar el seu currículum i afegir les seves competències i capacitats creant així una influència positiva de la seva identitat digital enfocada a l'àmbit professional.


En canvi, n'hi ha d'altres més dedicades a l'àmbit personal i social (Facebookque poden afectar de manera contrària a la mencionada anteriorment. L'ús irresponsable de xarxes personals i socials, i el difícil control de la teva identitat digital han fet sorgir un nou perfil laboral dins les empreses, les quals contracten persones que es dediquen únicament a buscar per internet totes les dades del possible contractant, creant un perfil basat en totes les informacions i interessos de la persona a la qual estan investigant.
Així doncs, des del Blog Educació per a tots considerem que avui en dia trobar feina no depèn només de les teves competències i formació, sinó també de la teva identitat digital, motiu pel qual hem de tenir cura i ser responsables en l'ús de les xarxes i la informació que es penja, ja que pot condicionar la nostra vida privada i laboral.
De manera il·lustrativa el curtmetratge interactiu dirigit per Jason Zada, a través de la seva pàgina web, fa servir l'aplicació Facebook per a mostrar imatges i dades personals de l'espectador i conscienciar així dels perills alhora de publicar informació personal a Internet. 



Identitat Digital





Entrada reflexiva de la sessió 5 d'Habilitats Comunicatives:
Identitat digital.

Divendres 21 d'Octubre de 2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada