15 de desembre del 2016

DISSENYANT MATERIALS EDUCATIUS

La motivació és un concepte clau en l'origen de les conductes i va molt relacionada amb els resultats acadèmics  obtinguts, motiu pel qual és necessari motivar, des de les primeres etapes escolars, els alumnes per tal de què es facin creadors dels seus propis processos d'aprenentatge, desenvolupant així en ells capacitats i destresses vàlides no només en l'àmbit escolar sinó també en el personal i laboral.
Els coneixements i conceptes treballats a classe han d'enfrontar-se de manera participativa per part de l'alumnat. Els estudiants han de participar del procés d'aprenentatge. Els materials amb base tecnològica permeten aquesta implicació i fan dels coneixements, i de l'escola en general, un espai motivador, dinàmic i aprofitós.

Des del blog d'Educació per a tots hem volgut combinar els materials més clàssics amb els més innovadors creant el projecte d'una activitat amb base tecnològica per a dur a terme en els primers cicles de l'Educació Primària amb l'objectiu de fomentar l'aprenentatge d'altres cultures, promoure activitats dinàmiques a l'aula mitjançant l'ús de les TIC i afavorir el procés d'autonomia en l'aprenentatge dels infants.
A través d'un mural fet a mà, amb dibuixos molt visuals per als infants, hem recreat les parts de les piràmides Egípcies a les quals li hem enganxat codis QR enllaçats a explicacions sobre aquestes.
Els alumnes aprenen conceptes claus de la cultura Egípcia mitjançant l'ús tant de materials clàssics, els murals fets a mà, com de materials tecnològics, els codis QR i els dispositius mòbils que permeten llegir-los.



Generador de Códigos QR Codes
Aplicació educativa dels codis QR

EL NOSTRE CANVAS



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada