1 de desembre del 2016

PERSONAL LEARNING ENVIRONMENT

El Personal Learning Environment, o Entorn Personal d'Aprenentatge en català, és el conjunt d'eines, serveis, relacions, connexions i interaccions que es fan servir de forma habitual en la vida quotidiana i que permeten gestionar el procés individual d'aprenentatge mitjançant recursos digitals.
Els PLE's ens ajuden a aconseguir la informació que ens fa falta en el moment que la necessitem.

Una de les característiques que els fan molt atractius és el fet de la personalització. S'adapten perfectament a les necessitats de les persones i permeten plantejar objectius i metes realistes i individuals.
Dins dels entorns personals d'aprenentatge no només hem de consumir informació sinó que també hem de produir-la.

Des del grup Educació per a tots hem creat l'esbòs dels nostres PLE's, que en la següent entrada podeu veure'ls digitalitzats, i hem arribat a la conclusió de què gairebé quasi totes les aplicacions i recursos que fem servir en el nostre entorn personal d'aprenentatge són els mateixos o molts similars. 
Són, aleshores, els PLE's realment individuals i personals? O estan influenciats directament per la col·lectivitat? Creiem que, tot i ser personals, les persones som éssers socials, que ens comuniquem i interactuem contínuament amb els nostres iguals, i en conseqüència aprenem d'ells, fent nostres moltes conductes i aprenentatges que condicionen la nostra quotidianitat. 

PLE de la Magdala Ojer
PLE de la Lorena Picón

PLE de la Sara Martín


PLE de la Paula Tena 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada