24 de novembre del 2016

LA SEGURETAT A INTERNET

Qualsevol persona, de manera relativament fàcil, pot tenir connexió a internet, moure's per la xarxa sense ningú que controli què i com ho fa, quina edat té o si l'ús que està fent d'internet és o no el correcte, i en molts casos, sense saber que a Internet, no només tenim drets sinó també obligacions, l'incompliment de les quals, segons el seu grau de gravetat, poden comportar multes i fins i tot la presó. 
Complir les pautes de privacitat i seguretat a Internet i ser conscients de les nostres obligacions i responsabilitats ens pot protegir de realitzar i/o patir els coneguts "ciberdelictes" (robatori o danys d'informació, suplantació d'identitat, plagi, etc.)
Per a vetllar per la privacitat i seguretat a Internet s'han creat diverses pàgines web que contenen tota la informació necessària per a no cometre i resoldre ciberdelictes, en les quals podem trobar guies de seguretat a internet, telèfons d'ajuda, aplicacions, recursos, etc. Les més conegudes són: Oficina de Seguretat de l'internautaInternet seguraSeguretat a la Xarxa. Generalitat de Catalunya i INCIBE (Institut Nacional de Ciberseguretat)

Les tecnologies i la ja anomenada facilitat d'accés a Internet han fet sorgir un nou concepte dins de l'educació; el ciberbullyng o el ciberassetjament escolar, on estudiants, generalment adolescents,insulten, amenacen i torturen psicològicament a altres companys a travès d'aplicacions com Facebook, Whatsapp, xats socials, etc. 
Des del grup d'aquest Blog pensem què prevenir el ciberassetjament escolar, des de les escoles i des de casa, conscienciar a tothom del perill d'un ús irresponsable d'Internet, protegir, ajudar i recolçar les víctimes que ho pateixen i denunciar els casos que coneguem de forma pública o anònima és responsabilitat de tots. 
Segons l'estudi Global Youth Online Behavior Survey de Microsoft, a Espanya, un 37% dels/es joves ha patit ciberassetjament. D'aquest percentatge, un 17% admet rebre un tracte poc amistós, un 13% ser objecte de burles i un 19% ser insultat. A més el 63% dels nens/es enquestats va assegurar saber molt o alguna cosa del ciberassetjament i el 81% va reconèixer estar preocupat al respecte. 

"La societat seria una cosa bella si s'interessessin els uns pels altres" - Nicolas Chamfort 



 



Entrada reflexiva de la sessió 9 d'habilitats comunicatives:
La seguretat a Internet.
Divendres 25 de Novembre de 2016


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada